Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑ AVIATION.

   Μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου μεταξύ της Egnatia Aviation, της σχολής εκπαίδευσης πιλότων που εδρεύει στον Κρατικό Αερολιμένα της Καβάλας και της Ιορδανικής σχολής Πιλοτώνς Mid-East Aviation Academy (ΜΑΑ) που εδρεύει στον Αερολιμένα Marka του Αμμάν. Μια συμφωνία που η Καβαλιώτικη εταιρεία την πάλευε σχεδόν όλο το καλοκαίρι και τελικά είχε αίσιο τέλος με την επίσκεψη στην Καβάλα ανθρώπων της  Ιορδανικής σχολής, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της Abdalla G. Twerish. Οι Ιορδανοί αναχώρησαν χθες Κυριακή για την πατρίδα τους, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τις ομορφιές της Καβάλας όσο και από την οργάνωση, το μέγεθος και τον επαγγελματισμό της Egnatia Aviation.

   Όπως μας ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της σχολής πιλότων Δημήτρης Λυμπεράκης, το θέμα της συνεργασίας αφορά κυρίως την πρακτική μετεκπαίδευση των Αράβων μαθητών της ΜΑΑ σε ευρωπαϊκά πτυχία πιλότων, τα οποία είναι πλέον περιζήτητα από τις μεγαλύτερες Αεροπορικές Εταιρείες όλου του κόσμου. Χαρακτηριστικά αναφέρετε ότι το πρώτο σκέλος της συνεργασίας περιλαμβάνει πρακτική εκπαίδευση 100 μαθητών-πιλότων, ήδη ενεργού προσωπικού της Royal Air Jordanian, στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Στην επιλογή της Egnatia Aviation δεν έπαιξαν ρόλο μόνο τα θετικά στοιχεία που απέδειξε η εταιρεία, αλλά και στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει να προσφέρει στους Άραβες παρόμοια κουλτούρα, κάνοντας την προσαρμογή των μαθητών στην Καβάλα ευκολότερη με αποτέλεσμα να μπορούν άμεσα να συγκεντρωθούν στις σπουδές τους. Συζητήθηκαν και άλλες συνεργασίες, όπως εκπαίδευση των πιλότων πολλών Αραβικών Αεροπορικών Εταιριών όπως την Qatar Airways, της Kuwait Airways κ.α. Κλιμάκιο της Egnatia Aviation θα μεταβεί τις προσεχείς εβδομάδες στην Ιορδανία,  προκειμένου από κοινού οι δύο εταιρείες να προσεγγίσουν περαιτέρω αγορές όπως του Σουδάν, τις Σαουδικής Αραβίας και άλλες.
   «Αποδεικνύουμε για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα, η Καβάλα και ο χώρος της Εκπαίδευσης πιλότων πάνε μαζί, δήλωσε μετά τις υπογραφές ο κ. Λυμπεράκης. Ακόμα και στους μίζερους καιρούς που διανύουμε υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αναδείξουν την αξία και την αξιοπιστία την Ελλάδας και των ελληνικών εταιριών. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αποφέρει στην περιοχή έσοδα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ και σημαντικότερο όλων, δεν είναι εφήμερη. Είμαστε για ακόμα μια φορά υπερήφανοι που οι κόποι μας ανταμείβονται και η ποιότητα της δουλειάς μας αναγνωρίζεται». 

   «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, δήλωσε στο ίδιο μήκος κλίματος ο γενικός διευθυντής της ΜΑΑ κ. Twerish. Δύο από τις μεγαλύτερες σχολές ενώνονται, δημιουργώντας έναν εκπαιδευτικό Κολοσσό στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Είμαστε σίγουροι ότι η επιλογή της Egnatia Aviation είναι ότι καλύτερο μπορούσαμε να αποφασίσουμε, μια και η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αλλά και άριστο επαγγελματισμό. Θεωρούμε πλέον την Καβάλα σαν την δεύτερη βάση μας και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι μαθητές μας θα την θεωρήσουν δεύτερη πατρίδα τους».

   Απομένει να κλείσει και η συμφωνία με την θεωρητική σχολή πιλότων του Μιλάνου της Ιταλίας και δυο σημαντικά βήματα θα έχουν γίνει για την Egnatia Aviation. Δυο βήματα που δείχνουν πως η καταξίωση που επεδίωκαν οι άνθρωποί της, έχει πλέον επιτευχθεί με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα τις περασμένες μέρες η εταιρεία απέκτησε ακόμη ένα εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Η αγορά του κρίθηκε απαραίτητη μια και την καινούργια χρονιά θα έχει σίγουρα περισσότερους μαθητές. Και φυσικά συνεχίζεται η διεκδίκηση του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα, στο οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας στηρίζουν πολλά από τα μελλοντικά τους βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου