Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣΚΑΒΑΛΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ... ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ.

   «Χτενίζουν τη συμφωνία για το κούρεμα», «Οι κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν το κούρεμα», «Χρειάζεται μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους», «να μην φοβόμαστε το κούρεμα», «Χτενίζουν τη συμφωνία για το κούρεμα», «Ανατροπές σοκ από κούρεμα», Κούρεμα, κούρεμα, κούρεμα… μας έπρηξαν με αυτό τον όρο τις τελευταίες μέρες ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες. Εμείς φυσικά απευθυνθήκαμε σε κάποιον ειδικό που έχει πολλά χρόνια στα κουρέματα. Σ’ αυτόν που από τα χέρια του, τις χτένες  και τα ψαλίδια του πέρασαν χιλιάδες κεφάλια.

Ο πασίγνωστος Μπάμπης ο κουρέας ανέλαβε με το γνωστό του καυστικό χιούμορ να μας ξεναγήσει στον χώρο των κουρεμάτων και να μας εξηγήσει τι κούρεμα ήταν αυτό το προχθεσινό στις Βρυξέλλες. «Αααα, το χθεσινό κούρεμα των Βρυξελλών ήταν μαγεία, μας είπε ο Μπάμπης. Για χρόνια ήμασταν όλοι ξαπλωμένοι και μέναμε ακούρευτοι. Έπρεπε κάποια στιγμή να βρεθούν κάποιοι να μας κουρέψουν. Δεν γίνετε ένας να δουλεύει και δεκαπέντε να τρώνε εις βάρος του. Σίγουρα ένα κουρεματάκι το θέλαμε. Κι έτσι όπως έγινε με την… ψιλή, γιατί αν μας κάνανε ένα απλό αραίωμα θα μας χαλούσαν τα μαλλιά. Ενώ τώρα που μας κούρεψαν με την ψιλή υπάρχει περίπτωση να ξαναδυναμώσουν όλα ομοιόμορφα».
    Φυσικά το ερώτημα που βγήκε αβίαστα ήταν τι σχέδιο χτενίσματος (κουπ) ήταν αυτό το χθεσινό. Κι εδώ ο Μπάμπης μας αποστόμωσε. «Αυτό το κούρεμα μπορώ να το ονομάσω ανέραστο, μας είπε. Λέει, τι κούρεμα θέλεις; Πενήντα τα εκατό. Άρα λέγεται ανέραστο και για όποιον κατάλαβε, κατάλαβε. Και ειδοποιήστε την Μέρκελ ότι και να κάνει, όσο και να μας κουρέψει την κραυγή ζωής δεν θα τη νοιώσει ποτέ. Όμως δυστυχώς παρά την τόση διαφήμιση που έγινε, η δική μας δουλειά δεν λέει να ανεβεί. Τόσο καιρό όλοι μιλάνε για κούρεμα, αλλά κανείς δεν πάει στον κουρέα».

   Στο τέλος όμως ο Μπάμπης έχει κι έναν καλό λόγο. «Έχουμε μια πολύ όμορφη χώρα, μας λέει. Θα βρεθούν κάποιοι να την οδηγήσουν ήρεμα σε καλύτερες μέρες. Βέβαια φταίμε κι εμείς λίγο, αφού εμείς τους ανεβάσαμε εκεί για να μας τυραννάνε. Αλλά θα βρεθούν και οι καλοί ψυχούλα μου, να ‘μαστε σίγουροι. Κι εμείς οι Καβαλιώτες να μην ξεχνάμε πως ζούμε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας». Ευχαριστούμε αγαπητέ Μπάμπη και σίγουρα εμείς προτιμάμε τα δικά σου κουρέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου