Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΔΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.


   Αυτή είναι η φωτογραφία του αυθαίρετου που εντοπίστηκε στην Αλυκή της Θάσου και για το οποίο ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες κατεδάφισής του. Το συγκεκριμένο κτίσμα εντοπίστηκε από τη ΙΗ εφορία Προϊστορικών και Βυζαντινών αρχαιοτήτων της Θάσου, μέσα στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει στην Αλυκή. Πρόκειται για ένα εξ ολόκληρου νέο οικοδόμημα που κατασκευάστηκε στον πρώτο κολπίσκο της Αλυκής και στο οποίο σοβαρές εργασίες έγιναν στο τέλος του 2011 κατά την διάρκεια των εορτών.
Γι' αυτό το κτίσμα εκδόθηκε άδεια κατεδάφισης.

   Μετά από έρευνα της υπηρεσίας διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες ανέγερσής του και εκτός από την παρανομία της μη ύπαρξης άδειας, το κτίριο με τον μεγάλο του όγκο του που είναι δυσανάλογος με τις παραδοσιακές καλύβες της Αλυκής, προσβάλει βάναυσα την αισθητική και αρμονία του ιερού αυτού χώρου. Αμέσως με παρέμβαση της πολεοδομίας και του δήμου Θάσου, δόθηκε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες. Μάλιστα επειδή αυτό δεν έγινε άμεσα και παρά της όχληση της υπηρεσίας οι εργασίες συνεχίζονταν, έγινε παρέμβαση από την πολεοδομία και με την βοήθεια της αστυνομίας στον χώρο γύρω από το κτίσμα κατασχέθηκαν περί τους 2,5 τόνους οικοδομικών υλικών.
Και ποιος δεν θα ήθελε ένα αυθαίρετο σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Θάσου.

   Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Ξώγνος, άμεσα η Πολεοδομική Υπηρεσία Θάσου και η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου προχώρησαν δικαστικά σε εντολή κατεδάφισης του αυθαίρετου κτίσματος, καθώς και στην επιβολή προστίμου του ιδιοκτήτη του. Σύμφωνα με τον κ. Ξώγνο, η καθυστέρηση της κατεδάφισης οφείλεται στην δικαιοσύνη, ωστόσο είναι τετελεσμένη και αδιαπραγμάτευτη. «Μόλις η υπόθεση τελεσιδικήσει θα ενοικιαστούν μηχανήματα και το κτίσμα θα γκρεμιστεί, αφού πρέπει να διαφυλαχτεί όσο το δυνατόν καλύτερα ένας από τους πολυτιμότερους, από πολιτιστικής και τουριστικής άποψης χώρους της Θάσου, όπως είναι η Αλυκή. Και αυτή η κίνηση ίσως γίνει η αιτία να αποτραπούν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες ανέγερσης αυθαίρετων σε όλο το νησί» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ξώγνος.

1 σχόλιο:

  1. παιδια δεν πιστευω να το γκρεμισουν..εχει πολλα λεφτα η γυναικα,και λαδωνει συνεχως.εχει χοντρο μεσων.....πρεπει να την εξωρισουν αυτους που το εκαναν.αν δεν το γκρεμισουν θα χτειστουν κΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΙς ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΙΣ ΘΑΣΟΥ.ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή