Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ Π.Κ.Υ.Φ.Ε.Τ. ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των συμμετεχόντων στο τμήμα Φωτογραφίας και Υποβρύχιας Φωτογραφίας της χρονιάς 2011-2012 που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Κέντρου Υποβρύχιας Φωτογραφίας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΚΥΦΕΤ) και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Καβάλας. Η έκθεση πραγματοποιείται στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Καβάλας και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 6 Μαΐου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. 

   Στην έκθεση αυτή εκθέτουν 9 μαθητευόμενοι φωτογράφοι με έργα τους από την πρακτική εξάσκηση που έκαναν σε εξορμήσεις τους σε περιοχές της Καβάλας. Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΚΥΦΕΤ Γιάννης Σταματιάδης, είναι το πρώτο στάδιο παρουσίασης και σκοπός του είναι η ανταλλαγή απόψεων και σχολίων, για τη βελτίωση της κατάρτισης στην τέχνη της φωτογραφίας.

Η επιλογή των έργων που παρουσιάζονται είναι των ίδιων των μαθητευόμενων φωτογράφων, οι οποίοι θα πάρουν κριτικές και σχόλια από τον Δρ. Γιώργο Σκουφά καθηγητή εφαρμογών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, την Δρ. Αναστασία Τσιρίκα από το τμήμα βιολογίας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την εικαστικό Ασημένια Γεωρμπαλίδου και τον αρχισυντάκτη της Εβδόμης Χάρη Ιορδανίδη.

   Από εκεί και μετά ο κάθε μαθητής θα κληθεί να κρίνει και να αξιολογήσει τα έργα των συναδέλφων του. Οι εξορμήσεις φυσικά θα συνεχιστούν και θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο όπου όλοι οι μαθητές που παρακολούθησαν τα μαθήματα φωτογραφίας θα εκθέσουν έργα τους στην μεγάλη έκθεση που οργανώνει κάθε χρόνο το ΠΚΥΦΕΤ. Στο τέλος της χρονιάς βέβαια θα απονεμηθούν σε εκδήλωση και τα διπλώματα συμμετοχής στα μαθήματα φωτογραφίας. Ενώ όσοι θέλουν θα μπορούν να συμμετάσχουν την επόμενη χρονιά στα μαθήματα των προχωρημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου