Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 1 Ιουνίου το πρωί, οι ορκωμοσίες των 371 συνολικά πτυχιούχων που αποφοίτησαν από το ίδρυμα. «Υπόσχομαι στην Ελληνική κοινωνία ότι θα υπηρετήσω  ανιδιοτελώς και με όλες μου τις δυνάμεις  την εθνική ανεξαρτησία, την ειρήνη, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, σεβόμενος πάντα το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και θα αγωνιστώ με αφοσίωση για την διαφύλαξη και συνέχιση των ιδανικών, των παραδόσεων και των εθίμων του έθνους». Αυτός ήταν ο όρκος που έδωσαν με μια φωνή  οι 231 πτυχιούχοι πλέον των τμημάτων των Σχολών Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) και 140 των Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) χθες το πρωί, φορώντας τις καθιερωμένες πια τηβέννους. 

   Αναλυτικά χθες ορκίστηκαν 36 απόφοιτοι του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων, 91 του τμήματος Λογιστικής, 65 απόφοιτοι του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής και 39 του τμήματος Διαχείρισης πληροφοριών από την ΣΔΟ. Και από την ΣΤΕΦ 30 μηχανολόγοι, 74 ηλεκτρολόγοι και 36 από το τμήμα τεχνολογίας πετρελαίων και φυσικού αερίου το μεσημέρι.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της η διευθύντρια της ΣΔΟ Γιαννούλα Φλώρου εξήρε τις προσπάθειες των φοιτητών μέχρι τώρα, ενώ τους έδωσε συμβουλές, όπου πραγματικά αρχίζει ο αγώνας για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

   «Εφαρμόστε σωστά όσα μάθατε κατά την παραμονή σας στο ΤΕΙ Καβάλας, είπε μεταξύ των άλλων η κ. Φλώρου. Προχωρήστε με μικρά αλλά σταθερά βήματα και αγωνιστείτε για τις αξίες στις οποίες ορκιστήκατε. Η εκπαίδευση του κάθε ενός από σας μέχρι σήμερα, έχει στοιχίσει στο κράτος περίπου 80.000 ευρώ. Προστατεύστε αυτή την επένδυση που έκανε το κράτος με σας και μην ακούτε τις σειρήνες που σας καλούν στο εξωτερικό. Μπορείτε να πάτε για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας, αλλά επιστρέψτε στην πατρίδα. Σ’ αυτό σας βοηθά και το αναγνωρισμένο πλέον παράρτημα του διπλώματός σας σε όλη την Ευρώπη, χωρίς άλλες μεταφράσεις και πιστοποιήσεις, που με αγώνες καταφέρατε. Καλή σταδιοδρομία».

   Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το αμφιθέατρο του ΤΕΙ ήταν κατάμεστο από γονείς και φίλους των πτυχιούχων, που ήρθαν για να τους δουν και να τους συγχαρούν σε μια από τις  σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους. Αμέσως μετά τις ομιλίες των καθηγητών ακολούθησαν οι ορκωμοσίες των πτυχιούχων και η απονομές των πτυχίων. Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε πως στις χθεσινές ορκωμοσίες τον όρκο διάβασαν οι πρώτοι των πρώτων, τιμής ένεκεν.

Έτσι στην πρωινή ορκωμοσία της ΣΔΟ η Τοκάρ Παναγιωτοπούλου Σβετλάνα από την σχολή λογιστικής που συγκέντρωσε βαθμολογία 9,07, διάβασε τον όρκο στην διοίκηση επιχειρήσεων και στο τμήμα λογιστικής και ο Δημήτρης Καζόλης από το τμήμα διαχείρισης Πληροφοριών με βαθμό 8,84 διάβασε τον όρκο στα τμήματα Βιομηχανικής Πληροφορικής και Διαχείρισης Πληροφοριών.

  Στην ΣΤΕΦ στο τμήμα Μηχανολογίας τον όρκο διάβασε ο Αργύρης Ρεστέμης με βαθμό 7,79, στο τμήμα Ηλεκτρολογίας η Χριστίνα-Δήμητρα  Τσιλιαγκούδη με βαθμό 8,71 και στο τμήμα Πετρελαίων ο Σωτήρης Βασιλείου με βαθμό 6,94. Και οι δικές μας ευχές ας συνοδεύουν τους νέους πτυχιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου