Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Τέσσερις Γαλάζιες σημαίες εξασφάλισε το φετινό καλοκαίρι ο δήμος Καβάλας. Ήδη είχαν τοποθετηθεί στον Μπάτη και στην Τόσκα, ενώ χθες  Παρασκευή 20 Ιουλίου, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, που  συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Τάσο Χατζηαναστασίου και Θόδωρο Μουριάδη, ύψωσαν τις Γαλάζιες Σημαίες στο Περιγιάλι και στην Καλαμίτσα.

   Κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού έγιναν 20 δειγματοληψίες θαλάσσιου νερού από τις συγκεκριμένες ακτές. Μάλιστα φέτος ανέβηκαν και τα στάνταρ, αφού εκτός των άλλων 25 περίπου κριτηρίων, από 85% καθαρότητα που έπρεπε να έχουν τα νερά πέρσι, φέτος ζήτησαν να είναι 95%. Καλαμίτσα και Περιγιάλι έπιασαν αυτό το όριο κι έτσι από χθες στις παραλίες αυτές κυματίζει το σύμβολο καθαριότητας και οργάνωσης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. 

   Μάλιστα η Καβάλα είναι η μόνη τόσο μεγάλη σε πληθυσμό πόλη στην Ελλάδα, που έχει οργανωμένες παραλίες μέσα στον αστικό της ιστό. Κάθε κάτοικος της πόλης σε 15 μόλις λεπτά από οποίοδήποτε σημείο της, μπορεί να βρεθεί σε μια βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της.

   Στην αντιπεριφέρεια Καβάλας Γαλάζιες Σημαίες έχουν ακόμη οι ακτές Μακρύαμμος, Χρυσή Αμμουδιά 2, Πευκάρι 2, Θάσος Πόλη-Λιμανάκι και Πρίνος-Δασύλιο 2 του δήμου Θάσου, Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1 και Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 2 του δήμου Νέστου και Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Σαρακήνα, Οφρύνιο και Τούζλα του Δήμου Παγγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου