Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.


   Πολιτιστικός σύλλογος Αγίας Παρασκευής. Ιδρύθηκε το 1990, πριν ακριβώς από 22 χρόνια. Κάποιο διάστημα είχε αδρανοποιηθεί αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκετε μέσα στους πιο δραστήριους συλλόγους της Καβάλας, με δεκάδες εκδηλώσεις και συμμετοχές στα κοινά κάθε χρόνο. Το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου λοιπόν και μετά από μια αναβολή λόγω βροχής, διοργάνωσε την καθιερωμένη πια ετήσια εκδήλωσή του για τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού και τον ερχομό της νέας χρονιάς.

   Εκατοντάδες κατοίκων της περιοχής αλλά και άλλων Καβαλιωτών, βρέθηκαν στο δασάκι της Παναγούδας και απόλαυσαν για ακόμη μια φορά μια όμορφη βραδιά. Στο δασάκι στης Παναγούδας που το προσέχουν σα τα μάτια τους, αφού είναι ένας πνεύμονας παραγωγής οξυγόνου όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για ολόκληρη την Καβάλα.
 
  Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα καθημερινά έβγαζαν υπηρεσία για την πυροφύλαξη και την ασφάλειά του. Μάλιστα από φέτος δημιουργούνται τμήματα ζωγραφικής και καλλιτεχνίας, αλλά και δωρεάν εκμάθησης χορών και γυμναστικής για τα ηλικιωμένα μέλη του συλλόγου.
Σύλλογος Αγίας Παρασκευής.

   Επί της υποδοχής ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Λυκουρίνος με τα μέλη του Δ/Σ, οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους από την προσέλευση του κόσμου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λυκουρίνος αφού ευχαρίστησε την περιφέρεια και τον δήμο Καβάλας για την στήριξή τους προς τον σύλλογο, ζήτησε από όλους τους κατοίκους να έρθουν κοντά στον σύλλογο.
Θασιακή Ένωση Καβάλας.
 
 Ακόμη ζήτησε από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Σίμο Γιοβανάκη που ήταν παρών στην γιορτή να δει ζεστά το θέμα σύνδεσης των συνοικιών Κηπούπολης, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Λουκά και ΔΕΠΟΣ με το νέο νοσοκομείο, πράγμα που ο κ. Γιοβανάκης υποσχέθηκε να το θέσει στο συμβούλιο, αρκεί να στηριχτεί η γραμμή από τους κατοίκους.
Πολιτιστικός σύλλογος Λυδίας.
 
  Τέλος ζήτησε από τον γενικό διευθυντή του δήμου Νίκο Καραπιπερίδη στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας να μπουν και προσφυγικοί συλλόγου, αποσπώντας την θετική απάντησή του. Παρόντες ακόμη ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιστής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Εμφιετζής και Ανέστης Δημητριάδης.
Θρακική Εστία Καβάλας.

   Στα της εκδήλωσης τώρα. Την παραδοσιακή χορευτική πανδαισία ξεκίνησε το χορευτικό συγκρότημα του οικοδεσπότη συλλόγου της Αγίας Παρασκευής, το οποίο παρά του ότι έχει λίγα χρόνια ζωής έδειξε με κάθε τρόπο την αρτιότητά του. Ακολούθησε η Θασιακή Ένωση Καβάλας με χορούς από το όμορφο νησί μας, το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Λυδίας και η Θρακική εστία με χορούς από την Θράκη. Από εκεί και μετά όλος ο κόσμος χόρεψε στο δασάκι της Παναγούδας, αφού απόλαυσε μεζέδες στα κάρβουνα και άφθονο κρασί. Η εκδήλωση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου