Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ.


   Μετά από προσπάθεια τεχνικών και εργαζομένων του δήμου, ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3 Αυγούστου την λειτουργία του το κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, ακριβώς όπως είχε προβλεφτεί. Μάλιστα φέτος θα υπάρχουν και έξτρα υποδομές για τους λουόμενους. Έτσι όσοι εγγραφούν για την φετινή περίοδο, θα έχουν την δυνατότητα εκτός από την πισίνα να χρησιμοποιούν κι άλλες διευκολύνσεις που θα παρέχονται στο κολυμβητήριο. 

   Πάντως μέχρι χθες όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι δοκιμές των συστημάτων του κολυμβητηρίου, είχαν πραγματοποιηθεί με επιτυχία. Το μόνο που απομένει είναι η τοποθέτηση μιας ειδικής αντλίας που θα θερμαίνει το νερό της πισίνας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής που θα διαχειρίζεται το κολυμβητήριο, Σάββας Εμφιετζής, η αντλία αυτή θα λειτουργεί μόνο με ρεύμα, κάτι που συνεπάγεται αυτόματα μείωση του κόστους από την αντίστοιχη αγορά πετρελαίου θέρμανσης έως και 70%. Έτσι το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, μια και πετρέλαιο θα χρησιμοποιείται μόνο για τη θέρμανση των κοινόχρηστων χώρων και των ντουζ. Ακόμη υπάρχει σκέψη να τοποθετηθούν και ηλιακά συστήματα, ώστε να θερμαίνεται το νερό της πισίνας με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος.

   Όσον αφορά τις παρεχόμενες υπηρεσίες φέτος τα προγράμματα έχουν εμπλουτιστεί, ενώ στην διάθεση του κοινού βρίσκονται δυο αίθουσες με βάρη, αίθουσα γυμναστικής με διαδρόμους και ποδήλατα, ενώ θα γίνονται μαθήματα αυτοάμυνας Wing Chun, μαζάζ, Yogalates, Pilates, Aqua aerobic και προγράμματα για μικρούς και ηλικιωμένους. Ακόμη θα υπάρχουν διατροφολόγος και διαιτολόγος που θα δίνουν συμβουλές στους λουόμενους, ενώ από τις 15 Σεπτεμβρίου στον πρώτο όροφο θα λειτουργήσει κατάστημα πώλησης αθλητικών ειδών.
 
   Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Έτσι κάποιος που θέλει να χρησιμοποιήσει όλα τα προγράμματα θα πρέπει να πληρώνει 35 ευρώ τον μήνα, ενώ μόνο για την πισίνα και τις αίθουσες γυμναστικής 30 ευρώ. Βέβαια θα υπάρχουν οικογενειακά πακέτα ενώ θα υπάρχουν μειωμένες τιμές για κοινωνικά κριτήρια και ΑΜΕΑ.

   Το ωράριο λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα είναι ιδιαίτερα προσιτό στο κοινό, μια και υπάρχουν πληθώρα ελεύθερων ωρών. Για το κοινό θα είναι ανοιχτό από τις 09.30 το πρωί μέχρι τις 15.30 μετά το μεσημέρι και από τις 19.30 έως τις 21.30 το βράδυ. Τις υπόλοιπες ώρες το κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό μόνο για τους κολυμβητικούς ομίλους. Ήδη έχει ξεκινήσει να υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ απαραίτητες για την εγγραφή είναι οι βεβαιώσεις από καρδιολόγο και δερματολόγο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου