Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΩΔΙΚΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.


   Υπάρχει στο νομό Καβάλας μια 7μελής Ομάδα Εκτροφέων Καναρινιών, που δραστηριοποιείται με αυτό το χόμπι εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα επειδή ακόμη δεν έχει ακόμη οργανωθεί για να αποτελεί έναν σύλλογο, τα μέλη της ανήκουν στην «Ένωση Φίλων Ωδικών Πτηνών Δράμας» ΕΦΩΠ). Με την βοήθεια της Ένωσης μάλιστα προετοιμάζουν την «1η Έκθεση καναρινιών και ωδικών πτηνών» στην Καβάλα που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και καλούν όλους τους φίλους των πτηνών συντροφιάς να δώσουν το παρόν τους. Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο Φουαγιέ της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

   Όπως μας ενημέρωσε σχετικά ένα από τα μέλη της ομάδας αυτής, ο Κυριάκος Σταύρου, σκοποί της ΕΦΩΠ αλλά και των μελών της Καβάλας είναι η εξάπλωση του ενδιαφέροντος για την απόκτηση και εκτροφή ωδικών πτηνών, η διεύρυνση των γνώσεων των μελών της και του ευρύτερου κοινού για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εκτροφής των ωδικών πτηνών και η συνεχής βελτίωση των μεθόδων εκτροφής των ωδικών πτηνών. Ακόμη η δραστηριοποίηση σε όλους τους σχετικούς τομείς με την εκτροφή πτηνών, πάντοτε με γνώμονα την αγάπη προς τα πτηνά και την προστασία τους, η διοργάνωση διαγωνισμών και εκθέσεων και η βράβευση των καλύτερων αποτελεσμάτων εκτροφής από αναγνωρισμένους κριτές του αντικειμένου, η εκπροσώπηση των μελών σε ομοειδείς  οργανισμούς ή ενώσεις και η συμμετοχή στις δραστηριότητές τους και φυσικά η προστασία της τοπικής πανίδας.

   Στην έκθεση της Καβάλας μέχρι στιγμής θα συμμετάσχουν 20 περίπου εκθέτες από Καβάλα και Δράμα, με 200 εκθεσιακά πουλιά. Καναρίνια τύπου, χρώματος και φωνής, αγριοπούλια, αλλά και αρχέγονες και μεταλλαγμένες καρδερίνες εκτροφής, θα έχουν την δυνατότητα να θαυμάσουν όλοι όσοι επισκεφτούν την πρωτότυπη για την Καβάλα έκθεση. Η οποία θα είναι μόνο εκθεσιακού χαρακτήρα, μια και δεν θα πωλούνται πουλιά, ενώ θα στηριχτεί από τον Κυνηγετικό σύλλογο Καβάλας, ιδιώτες χορηγούς και φυσικά από εκτροφείς.

   Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΦΩΠ Σάκης Χαρέλας τονίζει πως «συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσουμε τον κόσμο τον ωδικών πουλιών σε όλους, με μια παρουσίαση των πουλιών μας στον κόσμο του Νομού Καβάλας. Ολόκληρη η επιμέλεια της εκδήλωσης γίνετε από την Ομάδα των Εκτροφέων του Νομού Καβάλας με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρό της, Γράμμο Απόστολο. Ο σύλλογός μας στηρίζει την όλη προσπάθεια με στόχο να δυναμώσει η Ομάδα της Καβάλας».         


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου