Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ.


   Μια Ελληνική εκδήλωση για τα 15 χρόνια παρουσίας του περιπτέρου της Καβάλας στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου ο σύλλογος «ΦΙΛΟΣ», σύμφωνα με όσα μας μετέφερε από την αδελφοποιημένη με την Καβάλα πόλη της Γερμανίας, Σωτήρης Ξώγνος.
 
Ο «ΦΙΛΟΣ» προσκάλεσε την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, τον σύλλογο Ηπειρωτών Νυρεμβέργης «Δωδώνη» και τον Μακεδονικό σύλλογο Νυρεμβέργης «Μέγας Αλέξανδρος» και πραγματοποίησαν μια όμορφη και αμιγώς Ελληνική μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Rathausplatz, στον τόπο δηλαδή που διεξάγεται για πάνω από 30 χρόνια η Χριστουγεννιάτικη Αγορά των αδελφών πόλεων της Νυρεμβέργης.
 

   Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και δεν είχε πολύ κρύο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να παίρνει από νωρίς θέση στην πλατεία. «Η εκδήλωση ξεκίνησε γύρω στις 12.30 μετά το μεσημέρι, με τον βιρτουόζο του μπουζουκιού Γιώργο να ζεσταίνει τους παρευρισκόμενους, ενώ συγχρόνως αποτέλεσε τον κράχτη για να μαζευτεί περισσότερος κόσμος, σημειώνει ο κ. Ξώγνος. Τα παιδιά του Ηπειρωτικού συλλόγου είπαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα, ενώ στην συνέχεια χόρεψαν δημοτικούς και λαϊκούς χορούς και έκλεισαν με ένα συρτάκι.
 
   Ακολούθησε το χορευτικό του Μακεδονικού συλλόγου Νυρεμβέργης "Μέγας Αλέξανδρος" και φυσικά η εκδήλωση συνεχίστηκε με λαϊκό πρόγραμμα με τον Γιώργο στο μπουζούκι και τον Νίκο στα Keyboards, να δίνουν ρεσιτάλ και να ικανοποιούν πλήρως όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν την όμορφη εκδήλωση. Μάλιστα έπαιξαν ακόμη και παραγγελιές για Γερμανούς Ελληνικά τραγούδια.  Βέβαια το ψιλόβροχο που ξεκίνησε γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι και βρήκε Γερμανούς, Έλληνες αλλά και άλλους επισκέπτες να χορεύουν μια παρέα χασαποσέρβικο ή κάτι που έμοιαζε με αυτό, ήταν ανασταλτικός παράγοντας και έληξε την γιορτή».

    Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ο «ΦΙΛΟΣ» κερνούσε στους παριστάμενους ούζο, κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, ενώ υπήρχε ξεχωριστό τραπέζι στο μέσον της εκδήλωσης με πληροφοριακό υλικό για την Καβάλα και την περιοχή. Για την ιστορία θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Glühwein (ζεστό μηλόκρασο) που πουλάει ο σύλλογος καθ’ όλη την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, είναι το καλύτερο σε όλη τη Νυρεμβέργη, μια και είναι εμπλουτισμένο με Μαυροδάφνη που το κάνει ιδιαίτερο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και δημοσιογράφοι τοπικών εφημερίδων οι οποίοι θα την προβάλουν ανάλογα. Μετά την περσινή πρώτη φορά αλλά και την φετινή που είχε μεγάλη επιτυχία, υπάρχει στην σκέψη του προεδρείου η ιδέα της καθιέρωσης αυτής της ελληνικής μέρας κατά την διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς.


   Αυτή την εκδήλωση που σήμανε για τον ΦΙΛΟΣ το τέλος των εκδηλώσεων και παρουσιών του συλλόγου για το έτος 2012 που ξεπέρασαν τις 40, θα προσπαθήσουν τα μέλη του να την κάνουν θεσμό και να την πραγματοποιούν κάθε χρόνο τις μέρες των εορτών. Τέλος ο κ. Ξώγνος αλλά και όλα τα μέλη του Δ/Σ του «ΦΙΛΟΣ» εύχονται σε όλους τους αναγνώστες μας καλές γιορτές και ευτυχισμένο το 2013.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου