Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

"ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ" Ο ΦΥΛΑΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ.



   Στην Καβάλα βρέθηκαν προχθές οι συντελεστές της εκπομπής της ΕΤ 3 «Αληθινά σενάρια», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης. Η εκπομπή με αποστολές σε όλη την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, φιλοδοξεί να φέρει στην επικαιρότητα προσωπικότητες, που ενώ έχουν να επιδείξουν σημαντικό έργο, παραμένουν τις περισσότερες φορές στην αφάνεια.

   Στην Καβάλα οι άνθρωποι της εκπομπής έμαθαν πως τα τελευταία 32 χρόνια υπάρχει ένας εθελοντής, που έχει σκοπό της ζωής του να καθαρίζει τις ακτές της πόλης και όχι μόνο. Αυτή του την αγάπη προσπαθεί να την μεταδώσει και στα παιδιά, αφού πολλές φορές όταν υπάρχει οργανωμένος καθαρισμός βρίσκετε εκεί και με έντυπα προσπαθεί να τους περάσει πως πρέπει να  αγαπούν τις ακτές και το περιβάλλον. Αναφερόμαστε στον Σταύρο Εμμανουηλίδη ο οποίος κάθε χρόνο, όλο τον χρόνο επεμβαίνει συγκεντρώνοντας σκουπίδια από τις ακτές που πετάμε απερίσκεπτα όλοι μας ή βγάζει έξω η θάλασσα. 

   Προχθές το πρωί λοιπόν τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ 3 με τον κ. Ασλανίδη ακολούθησε τον κ. Εμμανουηλίδη σε μια ακόμη αποστολή του για τον καθαρισμό της Ραψάνης, στην οποία οι τελευταίοι νοτιάδες έβγαλαν ουκ ολίγα σκουπίδια. Μάλιστα ο κ. Εμμανουηλίδης εξομολογήθηκε στον δημοσιογράφο την μεγάλη του αγάπη που είναι οι θάλασσα και φυσικά την προσοχή που πρέπει να δίνουμε ώστε να την διατηρούμε τόσο αυτή όσο και τις ακτές καθαρά. «Μόνο έτσι δείχνουμε πως σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι τα δώρα της φύσης δεν είναι ανεξάντλητα, γι αυτό οφείλουμε να τα διατηρούμε και να τα απολαμβάνουμε, αντί να τα καταστρέφουμε. Το κόστος για όλα αυτά που αφήνουν ορισμένοι στις ακτές της θάλασσας είναι μεγάλο και το πληρώνουμε όλοι μας. Ας μη ξεχνάμε πως ότι θάβουμε στην άμμο δεν σημαίνει ότι εξαφανίζεται, αλλά θα το βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας» σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Εμμανουηλίδης. 

   Και φυσικά υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει για άλλα 32 χρόνια αυτή την εθελοντική του προσφορά, για την οποία έχει τιμηθεί αρκετές φορές από φορείς της Καβάλας. Ίσως τώρα που με την παρουσίαση της εκπομπής σε 15 περίπου μέρες στο πανελλήνιο, να μπορέσει να βρει κι άλλους μιμητές σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου