Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ OIL ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ.




   Συζητήθηκε χθες Τρίτη 2 Απριλίου το πρωί στο δικαστήριο της Καβάλας, αίτημα της Καβάλα OIL για έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην πουληθεί από την Ενεργειακή το πετρέλαιο που έχει συγκεντρωθεί στις αποθήκες της. Η απόφαση όπως ενημέρωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, θα εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη ή την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ενεργειακή προσπάθησε να πάρει αναβολή στη χθεσινή διαδικασία, ενώ τελικά υποστήριξε πως δεν χρωστάει όσα της χρεώνονται, δηλαδή 35 εκατ. ευρώ, αλλά μόνο 9 εκατ. Βέβαια οι άνθρωποι της Καβάλα OIL κατέθεσαν πως το χρέος των 9 εκατ. ήταν μέχρι το τέλος του 2011 και πως τα μηνιαία λειτουργικά έξοδα της εταιρείας είναι 2.5 εκατ., άρα μέχρι σήμερα το ποσό του χρέους ξεπερνά τα 30 εκατ. 

   Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζομένων της Καβάλα OIL Μανώλης Κελαηδάκης σε δηλώσεις του σημείωσε πως η Ενεργειακή κάθε μήνα 3 μέρες μετά την πώληση του πετρελαίου έπρεπε να πληρώνει το τιμολόγιο προς την Καβάλα OIL για το λειτουργικό κόστος. «Από την αθέτηση αυτής της συμφωνίας έφτασαν σήμερα τα χρέη να είναι πάνω από 30 εκατ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Κελαηδάκης. «Ούτε τις ρυθμίσεις στο ΙΚΑ αλλά και τις άλλες  ασφαλιστικές εισφορές έχει πληρώσει από τον Αύγουστο. Η Καβάλα OIL επιχειρεί σήμερα (χθες) να δεσμεύσει το πετρέλαιο που έχει στις δεξαμενές της ως εγγύηση γι’ αυτό το ποσό, αφού δεν εμπιστευόμαστε πλέον την Ενεργειακή. Είναι σίγουρο μετά τις 10 Απριλίου που θα γίνει η γενική συνέλευση και θα αναλάβει η ίδια η Ενεργειακή την διοίκηση, τα χρήματα από την πώληση του πετρελαίου θα τα δεσμεύσει η Αγγλική τράπεζα που την έχει δανειοδοτήσει». 

   Δηλώσεις πριν την εκδίκαση έκανε και ο διευθυντής της Καβάλα OIL Κώστας Παπακωνσταντίνου. «Η Ενεργειακή καλείται να εξοφλήσει ότι χρωστάει και για το λόγο αυτό αν επιχειρηθεί να πουληθεί από την ίδια το πετρέλαιο που υπάρχει στις δεξαμενές της Καβάλα OIL, τα χρήματα θα παρακρατηθούν από την Αγγλική τράπεζα. Αν το πουλήσουμε εμείς τα χρήματα θα έρθουν στην Καβάλα OIL κι έτσι θα μπορέσουμε να ξοφλήσουμε τα χρέη μας. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε σήμερα (χθες). Αυτή την στιγμή έχουμε στις δεξαμενές μας 230.000 βαρέλια πετρέλαιο. Αν αυτό το φορτίο γίνει 300.000 βαρέλια, πιστεύω πως τα χρήματα από την πώλησή του θα φτάσουν για να εξοφληθούν τα χρέη προς την Καβάλα» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
   Δηλώσεις αμέσως μετά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής,  έκανε στο στούντιο 7 και ο πρόεδρος της Καβάλα OIL Βαγγέλης Παππάς. «Η Ενεργειακή με μεγαλοσχήμονες δικηγόρους προσπαθεί να μπερδέψει την δικαιοσύνη, αφού μέσα από λογιστικά τερτίπια προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν χρωστάει στην Καβάλα OIL παρά μόνο 9 εκατομ. που ήταν χρέος του 2011. Αλλά πέρασε και όλο το 2012 και μέχρι σήμερα το χρέος αυτό πολλαπλασιάστηκε. Ας μη ξεχνάμε πως όλες οι πληρωμές έπρεπε να γίνονται μέσω της Καβάλα OIL. Με την διαταγή αυτή που ζητήσαμε σήμερα (χθες) προσπαθούμε να δεσμεύσουμε το πετρέλαιο και να πουληθεί από μας για να εξοφληθούν τα χρέη μας, μια και τα λειτουργικά έξοδα έπρεπε να μας τα πληρώσει η Ενεργειακή, πράγμα που δεν το έκανε. Η προσωρινή αυτή διαταγή θα ισχύσει μέχρι να δικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα». 

   Όση ώρα διαρκούσε η διαδικασία της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής στο δικαστικό μέγαρο υπήρχαν εργαζόμενοι της Καβάλα OIL, που χωρίς ακρότητες περίμεναν το αποτέλεσμα. Παράλληλα υπήρχε και αρκετή αστυνομική δύναμη που ήταν διακριτική και δεν χρειάστηκε να κάνει καμιά παρέμβαση. Ενώπιων της προέδρου  του δικαστηρίου Κυριακούλας Σαραντούδα, κατέθεσαν ο οικονομικός διευθυντής της Ενεργειακής Αιγαίου Πάνος Μπένος, οι κκ  Παπακωνσταντίνου και Κελαϊδάκης και ο λογιστής της Καβάλα Oil Θόδωρος Μόδης. Η Καβάλα Oil στη διαδικασία εκπροσωπήθηκε από το Καβαλιώτη δικηγόρο Αχιλλέα Μέγα, ενώ ο δικηγόρος της Καβάλας Παύλος Γκουρτζής και δυο δικηγόροι από την Αθήνα, οι οποίοι βρισκόταν υπό την διακριτική προστασία της ασφάλειας, εκπροσώπησαν την Ενεργειακή Αιγαίου. Μετά το τέλος της διαδικασίας ο κ. Κελαηδάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τα τεκταινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου