Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΝΕΑΠΟΛΙΣ" ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ.



   Περίσσεψαν οι ευχαριστίες χθες Δευτέρα 3 Ιουνίου το μεσημέρι, από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ) στο πολυκέντρο του Αγίου Λουκά προς τα μέλη του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας «Νεάπολις», για την εκ βάθρων ανακαινισμένη και πλήρως εξοπλισμένη από τον Όμιλο αίθουσα του γυμναστηρίου που παρέδωσαν στο κέντρο. Περισσότερη αξία βέβαια από κάθε άλλη ευχαριστία ήταν το ευχαριστώ των παιδιών που τα πρόσωπά τους έλαμπαν από ικανοποίηση.

   Στον αγιασμό που ακολούθησε το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, ο πρόεδρος της Δημωφέλειας Στέλιος Σχοινάκης, η πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολις Άννα Παυλίδου, ο αντιπρόεδρος της Δημωφέλειας Πάρις Ανανιάδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΚΔΑΠ και οι εργαζόμενοι στο κέντρο.


  Αμέσως μετά τον αγιασμό ο κ. Σχοινάκης ευχαριστώντας όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση του γυμναστηρίου τόνισε πως «ευτυχώς οι άνθρωποι είναι εκείνοι που κάνουν την διαφορά. Στην συνέχεια ο κ. Σιμιτσής είχε μια συνομιλία με τα παιδιά τα οποία ευχαρίστησαν με τον τρόπο τους τους παρευρισκόμενους,  ενώ επεσήμανε πως έχει διαβεβαιώσεις από την κεντρική διοίκηση πως το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα συνεχιστεί. Ακόμη σημείωσε πως ο δήμος Καβάλας σκέφτεται να ιδρύσει κι ένα ΚΔΑΠ στην περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων.

   Όσο καιρό βρισκόμαστε εδώ για την ολοκλήρωση του έργου μας εισπράξαμε ευγένεια, καλή διάθεση και ανθρωπιά τόσο από τα παιδιά όσο και από τους εργαζόμενους, σημείωσε η κ. Παυλίδου στην ομιλία της. "Ήταν μια ιδέα του Δ/Σ του 2009 η πραγματοποίηση ενός ραδιομαραθώνιου για ενίσχυση του ΚΔΑΠ του δήμου Καβάλας. Τελικά καταφέραμε σήμερα να παραδώσουμε ένα πλήρως ανακαινισμένο γυμναστήριο βαμμένο με οικολογικά χρώματα, με ειδικό πάτωμα και ειδικά όργανα και μηχανήματα γυμναστικής, καθώς επίσης κι ένα μεγάλο κλιματιστικό. 

Επίσης είχαμε βοηθήσει και παλιότερα με την χρηματοδότηση διακοπων των παιδιών σε κατασκήνωση αλλά και την προσφορά ενός ακόμη κλιματιστικού κι ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Έχουμε όμως  ακόμη ένα καλό νέο. Σε όσα κάναμε πετύχαμε πολύ καλές τιμές από τους επαγγελματίες της αγοράς της Καβάλας κι έτσι περισσέψαμε κι ένα ποσό 2000 ευρώ που σας τα προσφέρουμε για να πάτε με τους συνοδούς σας μια εκδρομή". 



   Στην συνέχεια η κ Παυλίδου δέχτηκε συγκινημένη μια ανθοδέσμη από την Μαρία, ένα από τα παιδιά του ΚΔΑΠ η οποία ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη του Νεάπολις. Ευχαριστίες και από την εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Μαρία Γιαννακή, η οποία ζήτησε από τον δήμαρχο και τους ανθρώπους του ΚΔΑΠ να προστεθούν κι άλλες καινούργιες δράσεις όπως θέατρο και μουσική. Τέλος έγινε ξενάγηση στο νέο γυμναστήριο που από σήμερα θα δοθεί τελειωμένο στα παιδιά, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων και σίγουρα θα τους βοηθήσει στις προπονήσεις τους. 

1 σχόλιο:

  1. Σας ευχαριστούμε θερμά για την προβολή του έργου μας!
    Ροταριανός Όμιλος Καβάλας "ΝΕΑΠΟΛΙΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή